Vores kaffe

Vi køber kaffen direkte af kaffebønderne – og vi køber kun kaffer fra plantager, som vi selv har besøgt. Vi arbejder på at skabe langvarige relationer til kaffebønderne, og derfor bruger vi tid sammen med dem – og besøger plantagerne med jævne mellemrum.

I dag køber vi kaffebønner fra plantager i Indien og Guatemala, og vi håber snart at kunne præsentere nye kaffer fra Afrika.

Kaffer fra Mols Kafferisteri

 

Kaffer fra Indien

 

Mysore Nuggets 
100% arabica. En skøn single estate-kaffe, hvor kun den bedste sortering bønner er med. Bønnerne er klassificeret AAA, og kaldes også ”mysore nuggets”. Stor smag uden bitterhed med noter af lys chokolade. Bønnerne er købt direkte i plantagen. Bønnerne er ”vasket”. Det betyder, at de er taget ud af kaffebærret samme dag, som det er plukket. Skyggedyrket, håndplukket. Mellemristet. Dyrkningsland: Indien

Mysore Nuggets Espresso
100% arabica. En kraftfuld single estate-espresso, hvor kun den bedste sortering bønner er med. Bønnerne er klassificeret AAA, og kaldes også ”mysore nuggets”. Ristningen er i den lyse ende for en espresso. Det giver en frisk, frugtet smag med noter af chokolade, som de fleste kan drikke som ren espresso. Bønnerne er købt direkte i plantagen. Bønnerne er ”vasket”. Det betyder, at de er taget ud af kaffebærret samme dag, som de er plukket. Mørkristet. Skyggedyrket, håndplukket. Dyrkningsland: Indien.

Risteriets kaffe
100% arabica. En skøn single estate-kaffe, som er blandet af den bedste og den næstbedste sortering. Klassisk kaffe med en dejlig rund smag uden bitterhed, og med noter af lys chokolade. Bønnerne er ”vasket”. Det betyder, at de er taget ud af kaffebærret samme dag, som det er plukket. Skyggedyrket, håndplukket.Mellemristet. Dyrkningsland: Indien

Risteriets espresso
100% arabica. En god single estate-espresso, som er blandet af den bedste og den næstbedste sortering. En god espressoblanding med masser af smag i den frugtede ende for espresso. Bønnerne er købt direkte i plantagen. Bønnerne er ”vasket”. Det betyder, at de er taget ud af kaffebærret samme dag, som det er plukket. Skyggedyrket, håndplukket. Mørkristet. Dyrkningsland: Indien

Molbokaffe
Smagfuld kaffeblanding med både arabica og robusta i skøn forening. Rig på smag. Gammeldags fyldig kaffe. Bønnerne er købt direkte i plantagen. Bønnerne er ”vasket”. Det betyder, at de er taget ud af kaffebærret samme dag, som det er plukket. Skyggedyrket, håndplukket. Mellemristet.
Dyrkningsland: Indien

Molboespresso
Vores espressoblanding med både arabica og robusta, der tilsammen giver en fyldig smag og god crema på din espresso. Ristningen er i den lyse ende for en espresso. Det giver en frisk, frugtet smag, som de fleste kan drikke som ren espresso. Fungerer rigtig godt i latte og cappuccino. Bønnerne er ”vasket”. Det betyder, at de er taget ud af kaffebærret samme dag, som det er plukket. Skyggedyrket, håndplukket. Mørkristet. Dyrkningsland: Indien

 

Kaffer fra Guatemala

 

La Azotea Kaffe
100% arabica. En mild og rund single estate kaffe med stor smag. Ristningen er lys mellemristet, og der er fine noter af mandler, nødder og chokolade ”bagved” den skønne kaffesmag. Bønnerne er købt direkte i plantagen La Azotea, der med en placering omgivet af vulkaner, har noget når optimale betingelser for kaffedyrkning. Bønnerne er ”vasket”. Det betyder, at de er taget ud af kaffebærret samme dage, som de er plukket. Mellemristet. Skyggedyrket. Håndplukket. Kvalitet: Strictly hard bean. Dyrkningsland: Guatemala. Plantagen er certificeret Rainforest Alliance.

La Azotea Espresso
100% arabica. En helt fantastisk espresso med masser af krop og noter af mørk chokolade. Bønnerne er købt direkte i plantagen La Azotea, der med en placering omgivet af vulkaner, har noget når optimale betingelser for kaffedyrkning. Bønnerne er ”vasket”. Det betyder, at de er taget ud af kaffebærret samme dage, som de er plukket. Mellemristet. Skyggedyrket. Håndplukket. Kvalitet: Strictly hard bean. Dyrkningsland: Guatemala. Plantagen er certificeret Rainforest Alliance.

De la Gente kaffe
100% arabica dyrket i kooperativet i San Miguel Escobar udenfor Antiqua i Guatemala. Kooperativet består af omkring 30 familier. San Miguel Escobar ligger omgivet af flere vulkaner og kaffen dyrkes på vulkanernes skråninger. Bønnerne tages ud af bærret samme dag, som det er plukket, men med mindre brug af vand end i Indien. Kaffen er kraftig og med kraftige toner af mørk chokolade. Mellemristet. Skyggedyrket. Håndplukket. Kvalitet: Strictly hard bean. Dyrkningsland: Guatemala.