Vi har været i Guatemala!

guatemalaI november og december var vi på en spændende rejse til Guatemala. Rejsens mål var at finde nye kaffer til Mols Kafferisteri.

Vi har det princip, at vi kun vil købe vores kaffebønner direkte fra dem, der dyrker kaffen – og kun fra kaffeplantager, som vi selv har besøgt. Målet for os er at skabe langsigtede relationer med vores leverandører, og det er lykkedes rigtig godt indtil nu!

I Guatemala besøgte vi flere kaffeplantager og fik rundvisninger både ude blandt kaffebuskene og hjemme på plantagerne, hvor den vigtige behandling af de nyhøstede kaffebær finder sted. Høsten var kun lige gået igang, men vi fik nye grønne kaffebønner høstet i år med hjem i kufferten – og flere prøver er på vej til Mols. Sagen er jo, at vi ikke kan købe kaffebønnerne, før vi har ristet bønnerne og smagt på kaffen. Smager den godt? Det er faktisk det mest afgørende spørgsmål!

Vi har allerede besluttet, at vi vil købe kaffe fra (mindst) én af de kaffeplantager, som vi besøgte – og vi glæder os helt vildt til at præsentere vores nye kaffe for jer en gang i april, når bønnerne endelig er kommet hele den lange vej fra Guatemalas højland til Mols!

Når vi har første ristning klar, så inviterer vi til et relase-party for vores nye kaffe! Hold øje på vores kalender eller endnu bedre: vores facebookside!