Om os

kari_morten_mols_kafferisteri

 

 

 

Vores passion for kaffe begyndte på en vandretur i en kaffeplantage i Sydindien i 2009. Det førte til, at vi i 2010 startede vores virksomhed, og begyndte at importere rå kaffebønner fra Indien . To år senere besøgt vi en fantastisk økologisk tehave, da vi alligevel var i Indien for at købe kaffe. Vi faldt for den fine te og blev på den måde også te-importørere!

Vi har i de sidste par år været en del af Molbordet, som er et fødevarenetværk på Djursland, hvor vi har fokus på kvaliteten af det, som vi går og putter i munden.

I 2014 åbnede vi Mols Kafferisteri og fik på den måde mulighed for at følge vores kaffer hele vejen fra plantagerne til koppen!  Det giver også flere muligheder for at lege med kafferne og prøve sig lidt frem!

I 2016 åbnede vi Egil’s Café ved Femmøller Strand. Egil’s Café er en kaffe-, vin- og ølbar.

Vi er optaget af kaffens lange vej fra busk til kop – og har besøgt flere kaffeplantager for at følge første del af kaffens rejse. Når kaffebærret har forladt kaffebusken, går en lang række processer i gang: De umodne bær skal sorteres fra, frugtkøddet skal skilles fra bønnerne, bønnerne fermenterer natten over, skylles i frisk vand og lægges til tørre i solen. Alt samme noget, der har betydning for smagen – og så har bønnerne ikke en gang forladt plantagen endnu!

Når vi køber kaffe, vælger vi kafferne ved at smage på kaffen. Det lyder enkelt, og det er det egentlig også. Som regel laver vi 3-4 forskellige ristninger af bønnerne –  og smager på kaffen.

Vi glæder os til at byde dig velkommen indenfor i Mols Kafferisteri!

Kari Baklund & Morten Engstrøm

Sådan finder du Mols Kafferisteri

Mols Kafferisteri
Lyngevej 58
8420 Knebel
Tlf: 2266 4479 hver dag 15.30-18
cvr. 33053630
email: info@molskafferisteri.dk

Bank: Nordea reg. nr. 2700 Kontonr. 6274 370 298